Hier moet je aan denken bij een keukenrenovatie

Als je je jouw keuken gaat renoveren, zijn er best wel wat dingen die op je af komen. Je moet natuurlijk allerlei keuzes maken en verschillende zaken regelen. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw keukenrenovatie en de voorbereidingen ervan, hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet waar je aan moet denken.

Kies je voor een volledige renovatie?

Het woord keukenrenovatie heeft best een brede betekenis. Waar het voor de een inhoudt dat de volledige keuken vervangen wordt, denkt de ander bij een renovatie aan het opknappen van de oude keuken. Voordat je de keuken gaat renoveren is het dan ook goed om te bedenken in hoeverre je de keuken wil gaan renoveren. Dit klinkt misschien logisch, maar het kan best zijn dat je in eerste instantie had bedacht bijvoorbeeld alleen de apparatuur en het werkblad te vervangen en dat je er gaandeweg achter komt dat een volledige renovatie misschien toch een beter plan is.

Het demonteren van de oude keuken

Als je kiest voor een volledige renovatie, betekent dat ook dat de oude keuken gedemonteerd moet worden. Het kan zijn dat de winkel waar je de keuken hebt gekocht of de monteurs dit voor je doen, maar dit is niet altijd het geval. Zorg er dus voor dat je van te voren navraagt of je zelf de oude keuken moet demonteren of dat dit voor je gedaan wordt. Het is natuurlijk heel vervelend wanneer je ervan uitgaat dat dit voor je gedaan wordt en je dit toch zelf blijkt te moeten doen.

De veranderingen van de keukenopstelling

Wanneer je de volledige keuken vervangt komt het vaak voor dat de keukenopstelling verandert. Dat betekent vaak ook dat er leidingen en elektra verlegd moeten worden. Wanneer je bijvoorbeeld van een parallel keuken naar een hoekkeuken gaat is de kans groot dat de leidingen en elektriciteit aangepast moeten worden. Het is dus goed om van tevoren te bedenken welke aanpassingen het veranderen van je keukenopstelling met zich meebrengt. Dan kom je ook niet voor vervelende verrassingen te staan.

Nieuwe vloer of niet

Een element dat nog wel eens vergeten wordt is de keukenvloer. Maar deze is toch vaak aan vervanging toe. Daarnaast wordt de vloer vaak niet onder de keuken doorgelegd. Dus wanneer je de opstelling aanpast of bijvoorbeeld kiest voor minder diepe kasten, kan het zijn dat de huidige vloer niet meer past in de ruimte. Het is natuurlijk zonde dat je dan een prachtige nieuwe keuken hebt, maar een vloer die niet past. Bovendien kun je met de vloer de uitstraling en stijl van je nieuwe keuken helemaal afmaken.

Plan een adviesafspraakWil je graag meer informatie over het renoveren van je keuken? Je kunt bij de meeste keukenwinkels, als bijvoorbeeld Kitchen4all een adviesafspraak inplannen. Tijdens zo’n afspraak krijg je de gelegenheid om even rustig rond te kijken en zal je van advies worden voorzien. Je kunt al je vragen voorleggen aan de adviseur die je helpt. Zij kunnen je precies vertellen wat er wel en niet mogelijk is en wat de beste optie voor jou en je nieuwe keuken is!